Kuća „ Sv. Vinka Paulskog“

 

Caritasova Kuća „ Sv. Vinka Paulskog“ smještena je u mjestu Oborovo, u blizini Dugog Sela. Zbrinjava odrasle osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama te pridruženim smetnjama, a započela je s radom davne 1983.godine. Od tada do danas u Kući je bilo prihvaćeno nekoliko stotina korisnika s raznim vrstama oštećenja. Danas brojimo sedamdeset korisnika koliki je i naš smještajni kapacitet. O korisnicima skrbi 45 djelatnika raznih profila struke ( defektolog, socijalni radnik, fizioterapeut, radni terapeuti, medicinske sestre, njegovateljice i ostalo pomoćno osoblje).

Kuća je dobila ime po svećeniku i redovniku sv. Vinku Paulskom koji se požrtvovno brinuo o bolesnim i napuštenim ljudima, hrabro se izlažući opasnostima od zaraze i bolesti, ne mareći pritom za sebe. Nesebično se darivao za čovjeka u potrebi, objašnjavajući da ga u tome vodi Kristova ljubav. Možemo slobodno reći da je sv. Vinko osnivač suvremenog Caritasa jer je već u ono vrijeme otvarao sirotišta i druge ustanove za potrebite. Živio je vrlo skromno, moglo bi se reći pokornički, odričući se mnogo toga kako bi više mogao pružiti potrebnima. Stoga smo ponosni što ova Caritasova Kuća nosi baš njegovo ime. Nadahnuti njegovim žarom danas naši zaposlenici s ljubavlju skrbe za sedamdeset korisnika koliko ih imamo na stalnom smještaju. U Kući njegujemo obiteljsko ozračje, međusobno zajedništvo, vjerske i moralne vrijednosti, što se sve pozitivno odražava na korisnike Caritasovih usluga, kao i na zaposlenike koji s njima rade.

 

Djelatnost Kuće

 

Djelatnost Kuće „ Sv. Vinka Paulskog“ uključuje pružanje usluga stalnog smještaja, prehrane, njege i brige o zdravlju, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije, organiziranje kreativnih radionica, osmišljavanje provođenja slobodnog vremena te osposobljavanje za aktivnosti svakodnevnog života odraslih osoba s višestrukim tjelesnim i intelektualnim teškoćama.

Za svoje korisnike redovito organiziramo ljetovanja, razne kulturno-zabavne i rekreativne aktivnosti, posjete priredbama, izložbama, koncertima, kazalištu, kino predstavama i dr. Također organiziramo proslave rođendana te prigodnih datuma vezanih uz njihov život ili ustanovu, što ih posebno veseli. Njegujemo suradnju i druženje s drugim našim Kućama, srodnim ustanovama, osnovnim i srednji školama te pojedinim fakultetima i institucijama, kao i s volonterima iz stranih zemalja koji nas redovito posjećuju tijekom ljetnih mjeseci te međusobno održavamo vrlo lijep kontakt i razvijamo zajedništvo bez obzira na različitosti.

Također, pozivamo sve naše  ljude dobre volje i srca da nam se slobodno jave i kao volonteri pridruže u radu sa našim korisnicima.

 

 

Misija Kuće

Temeljni zadatak zaposlenika naše Kuće je da individualnim i grupnim radom omoguće korisnicima usvajanje vještina i navika neophodnih za njihov svakodnevni život, kao što su komunikacijske i socijalne vještine te kulturno-higijenske navike. Nastojimo im također pomoći da usvoje osnovne spoznaje o sebi i svojim mogućnostima, kao i potrebama ostalih korisnika s kojima žive.

Osnovni cilj naše Kuće je da zajedničkim radom i aktivnostima pridonosimo podizanju kvalitete života svih naših korisnika i prema mogućnostima da ih uključimo u život lokalne zajednice. Naša je želja osigurati štićenicima dostojanstven život koji odgovara suvremenim težnjama, odnosno omogučiti im da se osjećaju potpuno prihvaćeni i uvažavani od strane društva.

 

Kontakt

Kuća „ Sv. Vinka Paulskog“

Oborovska 25, 10 372 Oborovo

Voditeljica Kuće: Sanda Sokolovski, dipl. soc.radnica

Telefon: 01/ 2761-232, 2761-343

Fax: 01/2761-070

Mobitel: 099/2391-605

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 49058451412

IBAN: HR9324070001500314548

 

Najave

Idi na vrh